Gorbachev: “Bota është në prag të luftës”


goSipas Mikhail Gorbachev, ish-lideri rus, bota duket të jetë   duke u përgatiur për  luftë. Ai shkruan  në një  opinion për  revistën  amerikane.
“Nuk ka më problem, është  aq  urgjent sa  militarizimi i politikës tonë  dhe   gara e   re  e armatimit. Ndalimi dhe përmbysja  e kësaj  gare  katastrofale  duhet të jenë  prioriteti ynë  kryesor”, ka thënë  Gorbachev. Gorbachev  vuri në  dukje  se  arsenali i tyre  duket të  jetë  më afër së  bashku  NATO dhe Rusia. Ai është i shqetësuar për të  përdorur “ luftën  e gjuhës”,  si politikanët  në  mbarë  botën:” Edhe  komentues dhe  personalitete të TV-së, luajnë  rolin  e  tyre në këtë  kor  luftarak”
Laureati i Nobelit për  Paqe në vitin 1990, Trump  dhe  Putin ende bëjnë  thirrje  për  shumë  njerëz, për të  marrë  me  vete:” Ata  janë  presidentët  e dy  vendeve  që  mbajnë  më shumë se 90% të arsenalit  bërthamor të   botës: për këtë arsye  ata kanë një përgjegjësi të  veçantë.”

http://www.msn.com/nl-be/nieuws/wereld/gorbatsjov-de-wereld-staat-aan-de-rand-van-een-oorlog/ar-AAmjgbm?li=BBqiQ9V&ocid=UE12DHP

Lë koment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s