Andrijasheviq: Mali i Zi para Kongresit të Berlinit kishte 4.400km2, pas 10.000


kongresi-berlinitNjë shkrim interesant nga autori Zhivko Andrijasheviq është publikur ditën e merkure nën titullin: Kongresit të Berlinit, përfitimet teritorijale, lobimi…

Një e dhënë interesante në këtë publikim, e publikuar nga cdm, kishte të bënte me sipërfaqen e Malit të Zi para dhe pas Kongresit të Berlinit. Sipas këtij shkrimi, Mali i Zi para kongresit të Berlinit kishte sipërfaqe prej 4.400km2 kurse pas vendimit të këtij kongresi sipërfaqja u rrit më shumë se dy herë duke arritur sipërfaqen prej 10.000km2.

Një fakt tjetër interesant jepet për kryeqytetin Podgoricën, ku me vendim të fuqive të mëdha iu dha Malit të Zi, dhe për marrjen e ketij qyteti ushtria malazeze nuk ka pasur nevojë të veprojë aspak.

http://ulqini-online.com/sajti/?p=8625

 

Lë koment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s