Erdogan kërcënon SHBA: “Ushtria amerikane nuk e kanë provuar shuplakën Otomane”


 

Duke folur për një konventë parlamentare javore të Partisë së tij për Drejtësi dhe Zhvillim (AKP) në Ankara, Erdogan tha se gjeneralët amerikanë që sfidonin thirrjet e Ankarasë për t’u tërhequr nga qyteti kurd i Manbixhit në Sirinë veriore, ende nuk kishin provuar një shuplakë otomane, trasmeton fmimages.net

Në propozim-buxhetin për vitin 2019, Pentagoni ndau 550 milionë dollarë për nevojat e FDS-së në kuadër të luftës kundër DEASH-it.

Në lidhje me këtë, Erdoğan iu drejtua popullit amerikan, duke thënë se këto para janë para që dalin nga “xhepi i popullit”.

“Meqë u hoqën maskat dhe u pa e vërteta, ka ardhur koha që disa gjëra të fliten haptazi”, tha Erdoğan.

Erdoğan gjithashtu kritikoi edhe komentet nga gjenerali Paul E. Funk, komandanti i lartë i SHBA-ve në koalicionin kundër DEASH-it, i cilia ka thënë se “nëse Turqia godet Munbixhin, atëherë do të përballet me një përgjigje të ashpër”.

“Ata që thonë se do të përgjigjen ashpër, shihet se nuk e kanë provuar shuplakën osmane”, tha presidenti i Turqisë, Erdoğan.

https://www.fmimages.net/erdogan-kercenon-shba-ushtria-amerikane-nuk-e-kane-provuar-shuplaken-otomane/

Advertisements

Lë koment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s