Pse  serbët, grekët nuk u bënë  musliman!?


  1. Ortodoksët të parët u ndeshën  me Perandorinë  Të krishterët ortodoks të  Ballkanit( serbët, bullgarët, maqedonët), më 26 shtator 1371, luftuan  kundër Perandorisë Osmane  në  Betejën  e Maricës. Dy princët  serb, pranuan  vasalitetin pas  mposhtjes  nga  Perandoria osmane. Më pas princët  serb, vasal  të Perandorisë osmane,  ndihmoni   ushtritë  osmane  në luftëra  sidomos kundër  princërve  Shqipëtar.
  2. Beteja e Kosovës, njeh  rastin tjetër që princi tjetër  serb( Brankoviqi), tradhëtoi, e që  Osmanët  e  fituan  këtë  betejë!  Pas kësaj princët  serbë  pranuan  vasalitetin  ndaj Perandorisë osmane. Më  deri në  kryengritjen e parë  serbe( pas vitit 1800),  princët serb, nuk bënë  asnjë luftë  antiosmane dhe i jepnin  kontributin ushtarak, pra me ushtrive  osmane  i ndihmonin.
  3. Me rastin e rënijes së Konstantinopojës, në maj 1453,  Perandoria Osmane   emëroi  Genadiusin, si  Partiark  të Patrikanës së Stambollit, dmth selisë   kryesore  të ortodoksëve. Nga  maji 1453, asnjë  ortodoks sllav dhe  grek,  bullgar, maqedon etj, nuk  bënë  më  asnjë luftë  kundër Perandorisë Osmane, deri  pasviteve  1774, kur  Rusia filloi t’i instrumentalizoj  ortodoksët  e ballkanit, për qëllime të saj!
  4. Prandaj derisa  ortodoksët  nuk përbënin rrezik për Perandorinë Osmane dhe ishin  bashkësundues  dhe në shërbim të kësaj  perandorie, mbetën  që  këta  t’i luftonin  Shqipëtarët, si të vetmit  armiq të  Perandorisë Osmane dhe të ortodoksizmit. Shkaku i Gjenocidit  osmano-islamiko-ortodoks,  Shqipëtarët  u  detyruam  të islamizoheshim!
  5. Me rastin e  Luftërave ruso-osmane, Rusia  filloi t’i instrumentalizoj   ortodoksët  e  Gadishullit  Ilirik, pra sidomos  Bullgarët, serbët, grekët! Derisa   këto luftra ortodokse( sllave, bullgare, greke) kundër Perandorisë Osmane  filluan pas 1774,  e pas vitit 1809( të Serbëve) etj.

 

Shkruar nga: Gjergj Shqipëria- Gjergj/Skender Jashari

Lë koment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s