Shfaqet hoxha i Prizrenit, i quan dyfytyrësha ata që reaguan për djegien e Notre Dame


Kryetari i Bashkësisë Islame në Prizren, Besim Berisha, i ka quajtur dyfytyrësha ata që reaguan për djegien e Katedrales Notre Dame në Paris, e heshtën për xhaminë Emevite në Siri.

Sipas Berishës, xhamia ishte 400 vite më e vjetër se Katedralja.

“Jeni dyfytyrësh nëse për katedralen ne Paris mërziteni(shtireni per me i hi ne qef dikujt,se nuk e keni gajle per histori), kurse për xhaminë Emevite( dhe shume monumente tjera historike) ne Siri as zani nuk iu ni!

Ai ka shtuar se nuk i duron këto standarde të dyfishta, derisa thotë se sipas tij, çdo gjë islame po bëhet pengesë.

“Sa për informatë, kjo xhami është 400 vite më e vjetër se katedralja qe u dogj. Na e dim qe nuk merrni vesh ne histori, po sun po iu durojme kur po luani me standarde te dyfishta, cdo gje Islame po iu pengon”, ka shkruar Berisha.

Ndryshe, mbrëmë një zjarr i madh përfshiu katedralen “Notre-Dame”, në Paris. Flakët u përhapën në pjesën e çatisë së simbolit të kryeqytetit francez, duke e rrëzuar atë dhe një prej kullave. Deri tani, të paktën 300 milionë euro janë premtuar për ta rindërtuar katedralen Notre Dame.

https://www.gazetaexpress.com

 

Lë koment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s