Për jetë e mot gëzuar Pashkët, për çdo Shqipëtar!


29683286_169719607015974_2641497088604844339_n.jpg

 

Çfarë të mësojmë nga Ai ( Jezu Krishti), Rrugën e të cilit Denjësisht e Trimërisht e ndjeku edhe i vetmi Atlet i Krishtit i pranuar nga Njerëzimi! Rrugën e të cilit e ndoqi edhe e vetmja Nënë e Njerëzimit, e quajtur Shën Nënë Tereza!

32953107_182375359083732_2541712919368826880_n

Ata( Krishti, Shen Gjergji, Shen Tereza, e miliona  Shenjtër  e Shenjte të Kombit tonë-Heronjë e  Heroina), u flijuan  për ne, për Ardhmërinë tonë, për Atdheun tonë, e  sot  ne, pandërgjegjshëm e pameritë marrim pushtete, funksione, punë, paga e detyra( e  quajmë  madje  aftësi që me njoftësi, nepotizëm, korrupsion etj të jetojmë!); pandërgjegjshëm  e pameritë përfitojmë  materialisht; pafije  ndërgjegje tradhëtojmë( shokët  e idealit, shoqërinë, Atdheun, Kombin, familjen, fëmijët  a gruan)!

 

Nuk na mjaftuan   mijëra vite robëri, nuk na  mjaftuan 550 vjet tjetërsim identiteti nga pushtimi Osmano-ortodokso( sllavo-grek), nuk mjaftuan as pushtimet sllave, edhe  sot,  e kemi Shpirtin e  robëruar!

 

NE  ENDE  S’KEMI  RILINDUR, RINGJALLUR SI INDIVIDË  E AS SI  SHOQËRI!

41814329_252758678712066_6997839659036311552_n

Fal Mrekullive të Shën Gjergj Kastriotit, Lugina e Preshevës deri më sot, ruajti Gjallë Dinjitetin, Identitetin dhe Krenarinë e Kombit dhe Kulturës tonë Shqipëtare!

 

Shkruar nga Gjergj Shqipëria-Skender Jashari

Lë koment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s